Στο Μαξίμου οι απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΣΥ- Δέσμευση για καταβολή ενός μισθού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία προς τη Βουλή και προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Αθήνας). Με κεντρικό σύνθημα «Καθαρίστριες λεωφορείων 7 μήνες απλήρωτες, καλά Χριστούγεννα», απαίτησαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΣΥ προσέλαβε εργολάβο, ο οποίος έφερε δικό του προσωπικό με αποτέλεσμα να απολυθούν 86 καθαρίστριες καθώς και ότι οι εργαζόμενες είναι απλήρωτες για περίπου 7 μήνες.

Μάλιστα, έπειτα από αίτημα των διαδηλωτών, πενταμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την γενική γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού Ιωάννα Πεπέ, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί καθώς και ότι θα επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να τους
ενημερώσει τι ακριβώς συνέβη με τις συμβάσεις και για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος  Σπίρτζη και δεσμεύτηκαν να εφαρμοστεί ο νόμος Βερναρδάκη για τις εργολαβίες. Μόνιμος οδηγός της ΟΣΥ ωστόσο, σχολίαζε ότι ο νόμος Βερναρδάκη «δεν διασφαλίζει τις εργαζόμενες, καθώς δίνει προβάδισμα σε εκτός εργολαβίες εργαζόμενες και άνεργες».

Όσον αφορά τα δεδουλευμένα τους, η απάντηση που πήραν από το Μαξίμου είναι πως αύριο θα καταβληθεί ένας μισθός στους λογαριασμούς τους, ενώ η διοίκηση της ΟΣΥ κάνει λόγο για την καταβολή του μισθού εντός της ημέρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here