Στο κόκπιτ του C-130 και ντυμένος στο…χακί ο πρωθυπουργός, για τον Παρμενίωνα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Στην Αλεξανδρούπολη, φορώντας το μπουφάν της αεροπορίας, ταξίδεψε ο πρωθυπουργός προκειμένου να παρακολουθήσει την τελική φάση της ετήσιας στρατιωτικής άσκησης Παρμενίων 2015. Και δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο κόκπιτ του C-130 με το οποίο ταξίδεψε, να φορέσει τα ακουστικά και σαν ιπτάμενος-συγκυβερνήτης να ενημερωθεί για την πτήση.

Ο πρωθυπουργός έχει άλλωστε εμπειρία  από τα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς με ένα τέτοιο είχε ταξιδέψει τον περασμένο Μάιο η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρίγα της Λετονίας για την σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αφού όλα τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη είχαν καθηλωθεί στο έδαφος για συντήρηση.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, τον περίμενε, επικεφαλής στρατιωτικού τιμητικού αγήματος, ντυμένος , ανάλογα για την περίσταση, με στρατιωτικό μπουφάν εκστρατείας, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος.

Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ ÓÔÇÍ ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÇ ÁÓÊÇÓÇ ÐÁÑÌÅÍÉÙÍ 2015

Ο κ. Καμμένος δάνεισε και στον πρωθυπουργό ένα παρόμοιο μπουφάν παραλλαγής και έτσι, οι δύο τους εμφανίσθηκαν με στρατιωτική περιβολή του πεζικού στο Πεδίο Ασκήσεων,  για να παρακολουθήσουν την άσκηση.

Τι είπε για σκάνδαλα εξοπλιστικών-αμοιβές προσωπικού

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ακρίβεια της αποστολής τους. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο» επανέλαβε, αλλά υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα. Κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε  ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Εγώ και ο υπουργός έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων των στελεχών» δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

«Επιστρέφω στην Αθήνα ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται. Αθόρυβα και με επαγγελματισμό» συνέχισε. «Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here