Στο «κόκκινο» οι διεθνείς αγορές, «βουτιά» 5% σε Ασία και ΗΠΑ, λόγω Τραμπ

Έντονες αναταράξεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές. Οι επενδυτές τρομάζουν στο ενδεχόμενο νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Στην προαγορά (premarket) της Wall Street, ο Dow Jones «βουλιάζει» κατά 4,27% (780 μονάδες) στις 17.505 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατακρημνίζονται κατά -5% στις 2.028 και 4.558 μονάδες, αντίστοιχα.

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται και στις ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 5,30% στις 16.261 μονάδες και ο νοτιοκορεάτικος Kospi διολισθαίνει κατά 3,11% στις 1.941 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση κατά 3,58% στα 43,37 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ άλμα της τάξης του 4,60% σημειώνει η τιμή του χρυσού, ο οποίος θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας.

Στις αγορές συναλλάγματος, όπως είναι φυσικό, το δολάριο υποχωρεί έναντι όλων των κυριότερων νομισμάτων. Ενδεικτικά, καταγράφει πτώση κατά 2,45% έναντι του ευρώ, κατά 1,33% έναντι της λίρας και κατά 3,73% έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο Μεξικού έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, δηλαδή σε ένα επίπεδο 1:20,3195 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Άλμα του Bitcoin χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ

Σε ανοδική τροχιά κινείται η τιμή του Bitcoin στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερα «καταφύγια» στον απόηχο της διαφαινόμενης νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα (9.05), σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinMarketCap, η αξία του Bitcoin ενισχύεται κατά 2,6% στα 724 δολάρια.

Η ενίσχυση του ηλεκτρονικού νομίσματος οφείλεται κυρίως, σε Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά το δολάριο

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here