Στο καρναβάλι του Ρίο: 40 προσφυγόπουλα στον.. «κόσμο των παραμυθιών»

Στο Ρίο της Βραζιλίας. Πόσο μακριά αλήθεια από το Αιγαίο. » Ο κόσμος των παραμυθιών» . Πόσο μακριά αλήθεια από τον αληθινό κόσμο που ζουν σήμερα τα προσφυγόπουλα …

Από τη Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Ανγκόλα, το Κογκό, τη Λιβύη.  40  προσφυγόπουλα  θα στείλουν το δικό τους μήνυμα , παρελαύνοντας στο καρναβάλι του Ρίο.  Είναι τα » τυχερά » παιδιά των οποίων οι οικογένειες έχουν βρεί ασφαλές καταφύγιο  στην Βραζιλία.

Θα παρελάσουν αύριο στο σαμποδρόμιο του Ρίο μαζί με την ομάδα «Pluft, το μικρό φάντασμα», το παιδικό τμήμα της Μανγκέιρα. Το θέμα τους θα είναι ο κόσμος των παραμυθιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες , πρόκειται για κορίτσια κι αγόρια ηλικία 6 έως 14 ετών που προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες.

Η παρέλαση της Μανγκέιρα «mirim» (παιδικό τμήμα), στην οποία συμμετέχουν 2.000 παιδιά, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1987 στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός κοινωνικού προγράμματος της Mangueira, της πλέον παραδοσιακής σχολής σάμπας του Ρίο, που ιδρύθηκε το 1928. Η παιδική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο νύχτες παρελάσεων στο σαμποδρόμιο κατά τη διάρκεια των οποίων οι 12 καλύτερες σχολές της σάμπα θα προσφέρουν απλόχερα θέαμα ενώπιον 70.000 θεατών.

Η πρόσκληση που απευθύνθηκε στον οργανισμό IKMR (Γνωρίζω τα Δικαιώματά μου) με αποδέκτες τα προσφυγόπουλα προήλθε από την Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Μαρία Μπετάνια την οποία θα τιμήσει η σχολή Μανγκέιρα στην παρέλασή της τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, δεύτερη και τελευταία νύχτα των παρελάσεων.

«Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά πρόσφυγες πρόσβαση στην κουλτούρα της Βραζιλίας με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσω αυτής της γιορτής που είναι τόσο πλούσια σε διαφορετικότητα. Το να χορέψουν σε αυτό τον κόσμο της φαντασίας, των χρωμάτων και των ρυθμών θα αποτελέσει μια μαγική εμπειρία για εκείνα» υπογράμμισε η πρόεδρος του IKMR, Βιβιάν Ρέις, σε μια ανακοίνωση.

Η IKMR είναι μια κυβερνητική οργάνωση της Βραζιλίας, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το έργο της οποίας επικεντρώνεται στα παιδιά πρόσφυγες και στην προώθηση της αξιοπρέπειάς τους και της ενσωμάτωσής τους, σύμφωνα με την Ρέις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here