Στο Δημόσιο περνά το Μέγαρο Μουσικής με τροπολογία Τσακαλώτου

Με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι το Μέγαρο Μουσικής περνά στα χέρια του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παράλληλα αποκτά το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων, παλαιών και νεότερων.

Ωστόσο, στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν οι υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής και σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση το κράτος καλείται να πληρώσει 14,3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου ενώ παραιτείται από την διεκδίκηση των 43,41 εκατ. ευρώ από τα δάνεια που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη.

Τέλος, το Δημόσιο αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου το οποίο απαλλάσσεται «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here