Στο Γαλάτσι μεταφέρονται οι πρόσφυγες της πλ. Βικτωρίας

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρονται από το πρωί της Πέμπτης οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας που πέρασαν δύσκολο βράδυ εξαιτίας  δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κάποιοι είχαν σκηνές, ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε χαρτόκουτα χωρίς καμία προστασία από το κρύο.

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι θα αποφορτιστεί η πλατεία Βικτωρίας, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων. «Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η προσπάθεια είναι να αποφορτίζεται ο ντόπιος πληθυσμός «από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα βοηθώντας έτσι και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μη γίνουν οι πληθυσμοί ευεπήφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις».

«Θέλω υπομονή από τους κατοίκους και μεγάλη επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Όχι θαύματα, καλυτέρευση» σημείωσε.

Το πρωί της Πέμπτης πρωτοβουλίες πολιτών έδωσαν φαγητό κυρίως σε μικρά παιδιά, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται άλλοι 2.500 πρόσφυγες με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Λέσβο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here