Στους 50ρηδες και βάλε, λέει ΝΑΙ η Sillicon Valley

Εάν είστε 50αρης και άνεργος, καήκατε.  Εφόσον με τα  σημερινά δεδομένα, η ανεργία χτυπάει αλύπητα τους νέους, φανταστείτε τι κάνει με τους μεγαλύτερους, τους 40 και άνω.

Τον κανόνα αυτό έρχεται να ανατρέψει  και μάλιστα με επιχειρήματα, μια εταιρεία στη Sillicon Valley. Πρόκειtαι για την εταιρεία NerdWallet, που επιμένει να προσλαμβάνει 50ρηδες και βάλε.

Σύμφωνα με τη Maggie Leung, υποδιευθύντρια της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και παρέχει οικονομικές υπηρεσίες, γνώμονας για την πρόσληψη ενός ανθρώπου είναι η εμπειρία του.

Όταν εκείνη ξεκίνησε να δουλεύει εκεί ,ήταν ήδη 15 χρόνια μεγαλύτερη απ’ οποιονδήποτε άλλον υπάλληλο, αλλά όπως λέει, από τότε τα κριτήρια άλλαξαν.

Μήπως, η χρυσή λύση τόσο στα εσωτερικά προβλήματα κάθε εταιρείας, είναι κάποιοι  γκριζομάλληδες;

«Όταν αναζητούμε προσωπικό, ψάχνουμε για υποψήφιους με εμπειρία σε μεγάλες αγορές υψηλών προδιαγραφών. Αυτό, όμως, προϋποθέτει μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία  που έχουν ξοδέψει  αρκετά χρόνια σε τέτοιου είδους τριβή για να φτάσουν σ’ αυτό το επίπεδο», εξηγεί η Leung. Όπως λέει, από τότε που ανέλαβε εκείνη το συγκεκριμένο πόστο προσέλαβε πάνω από μία ντουζίνα εργαζομένων με τέτοιου είδους προσόντα και γύρω στα  55!

Στο μεταξύ και ενώ η ανεργία καλπάζει  για τους 55άρηδες, τον Μάρτιο για παράδειγμα το ποσοστό ήταν στο 3,9% – υπάρχει και μία πιο σκληρή πραγματικότητα για εργαζόμενους σε ώριμες ηλικίες.

Σύμφωνα με την Ruth Finkelstein, συνεργαζόμενη καθηγήτρια με το πανεπιστήμιο Κολούμπια και διευθύντρια κέντρου ερευνών κοινωνικών επιστημών στις ΗΠΑ τουλάχιστον φαίνεται να εκδηλώνονται δύο τάσεις σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας. Από τη μία, λοιπόν, υπάρχουν εκείνοι που παραμένουν στην εργασιακή αρένα για μία σειρά από λόγους, όπως το ότι τους αρέσει η δουλειά τους, το ότι θέλουν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότηση ή απλώς για οικονομικούς λόγους.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και εκείνη η κατηγορία ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους ακριβώς σ’ αυτή τη δύσκολη δεκαετία των 50. Κι αυτό, όπως λέει είναι το πιο δύσκολο, αφού κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να προσλάβει 50άρηδες.

Κι όμως, όπως παρατηρεί τόσο η ίδια,  αυτές οι ηλικίες είναι οι ιδανικότερες για υπεύθυνα πόστα για πολλούς λόγους. Όπως λέει, σε αυτή την ηλικία ξέρουν πώς «τρέχει» μια επιχείρηση και τι χρειάζεται να διορθωθεί όταν κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα γνωρίζουν να επικοινωνούν καλύτερα με όλους, αφού κατέχουν όλων των ειδών τις διαπραγματεύσεις, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here