Στους 49.085 οι πρόσφυγες-Κόντρα κυβέρνησης-Ποταμιού για τον αριθμό

Στους 49.085 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αριθμός που εμφανίζεται μειωμένος κατά 3.000 σε σχέση με τους 52.000 που είχαν ανακοινωθεί χθες από το Συντονιστικό Όργανο για την προσφυγική κρίση.

Η μείωση αυτή, μέσα σε μιά μέρα, προκάλεσε απορίες και σκληρή ανακοίνωση από το Ποτάμι το οποίο διερωτάται «πού πήγαν σε μία ημέρα 3.122 πρόσφυγες;»

«Η Ελλάδα δεν εξαφανίζει ανθρώπους»

«Οι άνθρωποι δεν είναι «σκουπίδια» για να τους σπρώχνεις κάτω από το χαλί και η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν «εξαφανίζει» ανθρώπους, απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Γ. Κυρίτσης. Και εξηγεί:

«Αν το Ποτάμι παρακολουθούσε συστηματικά τους πίνακες ροών που δίνονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα, δεν θα κατέφευγε σε θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο συνολικός αριθμός αυξομειώνεται από μέρα σε μέρα, κάτι που έχει να κάνει με το ενοποιημένο σύστημα καταγραφής, όπως αναφέρεται και σε σχετική σημείωση που υπάρχει κάθε μέρα στον πίνακα.

Τέτοιες περιπτώσεις αυξομείωσης των αριθμών παρατηρούνται όταν υπάρχουν μετακινήσεις εν εξελίξει της ώρα της καταγραφής (με πλοία, λεωφορεία κ.λπ.), όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες».

Ο κ. Κυρίτσης απαντά και στο ότι αποχωρούν ΜΚΟ από την Ειδομένη υπογραμμίζει:

«Σε ό,τι αφορά την σχεδόν πανηγυρική διαπίστωση του Ποταμιού ότι δήθεν οι ΜΚΟ φεύγουν, θα τους συμβουλεύαμε να πληροφορηθούν καλύτερα τι συμβαίνει και να μην παίζουν με όρους τηλεοπτικής δημοσιότητας και πλακίτσας με ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και φτηνό λαϊκισμό».

Η κατανομή των προσφύγων 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά του 3.800, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε Λέσβο και Χίο.

Στην Αττική βρίσκονται συνολικά 13.850 πρόσφυγες και στην κεντρική Ελλάδα 2.933.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων συγκεντρώνεται στα βόρεια της χώρας, αγγίζοντας τους 28.412, οι περισσότεροι εκ των οποίων (12.000) βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here