Στους δρόμους των Ιωαννίνων παίζεται…θέατρο!

Ioannina Street Theater Festival 2015

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

από www.mikrocosmos.gr

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 από την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία Multi_art projects. Το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015!

 

Περισσότερες από δέκα παραστάσεις τσίρκο, κουκλοθέατρο, μουσικής, θεάτρου και χορού θα συνθέσουν ένα φρέσκο και πολύχρωμο πρόγραμμα που θα δώσει περισσότερη ζωή σε γραφικούς, υπαίθριους δημόσιους χώρους της πόλης! 
Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των τριών ετών διεξαγωγής του, φιλοξένησε περισσότερες από 30 παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, τσίρκο, μουσικής και χορού σε δημόσιους υπαίθριους χώρους της πόλης, καθώς και πλειάδα εργαστηρίων και σεμιναρίων για ενήλικες και παιδιά [εμψύχωσης και κατασκευής κούκλας, εναέριων ακροβατικών, κίνησης κ.α].

Το φεστιβάλ αντανακλά ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών τεχνών [θέατρο, τσίρκο, κουκλοθέατρο, χορό και μουσική] φιλοξενώντας παραστάσεις από καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της πόλης σε μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της χρήσης του δημόσιου χώρου. Στόχοι της διοργάνωσης είναι / Η φιλοξενία παραστάσεων καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό / Η ανάδειξη του έργου νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών στο πεδίο των παραστατικών τεχνών / Η διοργάνωση εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες και παιδιά με στόχο την ενεργή συμμετοχή, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλύτερη γνωριμία με τις παραστατικές τέχνες / Η συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς [σχολεία, πανεπιστήμια κ.α] / Η συνεργασία με διεθνή φεστιβάλ και φορείς /

Ομάδα
Γενική Διεύθυνση _ Ειρήνη Παπανικολάου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση _ Κώστας Γκαραμέτσης
Διεύθυνση Παραγωγής _ Νίκος Τσιάμανης
Βοηθός Παραγωγής _ Σωκράτης Παππάς

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here