Στουρνάρας: Να μην ανακοπεί η πρόοδος της οικονομίας

ΦΩΤΟ: IN TIME(Κ. MΠΑΛΤΑΣ)

Έκκληση ώστε να μην ανακοπεί «με κανένα τρόπο» η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας την ενδιάμεση έκθεση της Τρα΄πεζας για την Νομισματική πολιτική.

«Οι όποιες διαφορές θα πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, ο επικεφαλής της ΤτΕ.

Παραδίδοντας την έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής, εξήρε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα τρία επίπεδα της οικονομίας – πραγματική οικονομία, δημοσιονομικά και τράπεζες – καθιστώντας σαφές ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί να σταματήσει».

Ο ίδιος εξήγησε παράλληλα, ότι η συνεπής εφαρμογή του προγράμματος θα διευκολύνει τόσο τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, όσο και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα προλειάνει το έδαφος για την πλήρη επάνοδο του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 0,1% φέτος, ενώ θα επιταχυνθεί στο 2,5% το 2017 και στο 3% τη διετία 2018 – 2019.

Θέτει ωστόσο, ως προϋπόθεση το «κλείσιμο» της αξιολόγησης, την προσήλωση στο πρόγραμμα και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα, προειδοποιεί για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των εξαγγελιών Τσίπρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here