Στον Πειραιά το » Ελ. Βενιζέλος » με 2.172 πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Κατέπλευσε το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη, με επιβαίνοντες 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο.

Συγκεκριμένα πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδεσε στις 19:30 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί με απόλυτη ασφάλεια η αποβίβαση των προσφύγων.

Επίσης, ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία του, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταφερθούν στο σταθμό του τρένου και του προαστιακού.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν στο σιδηρόδρομο του ΟΣΕ στον σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο από όπου θα παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία. Το πλοίο όταν επιστρέψει εκ νέου στον Πειραιά πιθανότατα θα πραγματοποιήσει και νέο δρομολόγιο αυτή τη φορά για τη Μυτιλήνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here