Στον επόμενο γύρο, στα μέσα Νοέμβρη τα αγκάθια των εργασιακών

 

 

Στα μέσα Νοεμβρίου παραπέμφθηκαν να συζητηθούν με τους θεσμούς τα αγκάθια του εργασιακού, δηλαδή ο κατώτατος μισθός, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και ο τρόπος λήψης των αποφάσεων για απεργίες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έθεσε στους πιστωτές θέματα που θα μπορούσε να υπάρξει σύγκλιση, όπως η πρόταση του για την δυνατότητα δημιουργίας επιχειρησιακών σωματείων και σε επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων, με στόχο να παρακαμφθεί το «μόρφωμα» των ενώσεων προσώπων, δηλαδή η δυνατότητα να υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις με τη σύμφωνη γνώμη των 3/5 του προσωπικού.

Ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε και τα λεγόμενα ζητήματα «νομιμότητας» των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή τα θέματα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα η απόφαση του ΣτΕ για την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης για τα θέματα νομιμότητας «οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένουν τις οριστικές τοποθετήσεις από τα νομικά τους επιτελεία».

Για τον συνδικαλιστικό νόμο είπε ότι στόχος είναι η καλύτερη λειτουργία των συνδικάτων, με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επαναφορά του ασφαλιστικού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επεσήμανε πως η συζήτηση αφορούσε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την λειτουργία του ΕΦΚΑ, τον οποίο θεωρεί προσωπικό στοίχημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here