Στον εισαγγελέα οδηγείται ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης και φερόμενος ως χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα

φωτ. ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

 

Γύρω στις 10.30 αναμένεται να  φτάσει συνοδεία λιμενικών στην Εισαγγελία Πειραιά ο φερομενος ως χειριστής του ταχύπλοου «Ντουέντε» που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος στην Αίγινα. Κατά την προσαγωγή του έγινε στόχος προπηλακισμών καθώς συγγενείς θυμάτων του πέταγαν διάφορα αντικείμενα και τον έβριζαν,

αιγινα ευρωκινησση στεφανου

Γύρω από την σύλληψή του και τις ευθύνες του  υπάρχει πάντως μια ασάφεια. Αρχικά οι πληροφοριες ανέφεραν ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν 3 άτομα που βρέθηκαν μετά την πρόσκρουση και αυτά στη θάλασσα (δύο γυναικες και ένας άνδρας). Ελεγαν μάλιστα ότι αναζητείται ο ιδιοκτήτης του σκάφους Θρασύβουλος Λυκουρέζος, εξάδελφος του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, γιατί δεν ήταν μεταξύ των επιβαινόντων και ότι αυτός τελικά συνελήφθη σργότερα στο σπίτι του ή σε σπιτι συγγενών. Ειναι άγνωστο πώς ο 78χρονος ιδιοκτήτης έφτασε τελικά στο σπίτι συγγενών του αν πράγματι εκείνος χειριζόταν το τιμόνι. Όπως και να έχει, ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη και είπε ότι εκείνος οδηγούσε, ότι αφαιρέθκε, δεν το είδε, και ότι μόλις το αντελήφθη, ήταν πλεον  πολύ αργά για να κάνει το παραμικρό.

Υποστήριξε ότι δεν είχε αναπτύξει πάντως ταχύτητα και ότι ο λόγος που δεν έκανε ανένα ελιγμό ήταν ότι αντελήφθη το τουριστικό σκάφος λίγα δευτερόλπετα πριν από τη σύγκρουση.

Αλλοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι το ταχύπλοο είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν πήγαινε σιγά.

αίγινα, ταχύπλοο

Στη συνέχεια οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξαρχής συνελήφθη ο κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του ταχύπλοου. και ότι υποστήριζε πως από τον ήλιο δεν είδε τίποτα και δεν κατάλαβε πώς συνέβη το δυστύχημα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 58χρονος χειριστής του τουριστικού σκάφους πάτησε και «κόρνα» για να ειδοποιήσειο το επερχόμενο ταχύπλοο, αλλά δεν είχε περιθώριο να κάνει απότομο ελιγμο, επειδή μετέφερε 24 άτομα και μπορούσε να ανατραπεί η λάντζα.  Η σύγκρουση δεν αποφεύχθηκε και το ταχύπλοο έκοψε το τουριστικό σκάφος στα δύο, με αποτέλεσμα το μεν ταχύπλοο να συνεχίσει την πορεία του σχεδόν άθικτο περνώντας πάνω από το τουρισιτκό σκάφος και τους πλεον άτυχους επιβάτες του,  το δε δεύτερο να διαλυθεί και να βουλιάξει.

Την στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης οι επιβάτες της λάντζας (και κάποιοι απο το ταχύπλοο)  εκτινάχθηκαν  σε αρκετή απόσταση μαζί με τα συντρίμμια του τουριστικού σκάφους. Πιο άτυχοι στάθηκαν όσοι ήταν στο σημείο της πρόσκρουσης, δηλαδή ο καπετάνιος της λάντζας, ο πατέρας με το 5χρονο κοριτσάκι του, και η Ουκρανή με το συνοδό της,

Θα αποσαφηνιστούν όλες οι ουσιώδεις λεπτομέρειες μάλλον στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, καθώς και το ποιοί ήταν οι  επιβαινοντας στο ταχύπλοο «Ντουέντε» και αν υπάρχει περίπτωση χειριστής να ήταν κάποιος άλλος και όχι ο ηλικιωμένος και έμπειρος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου. Μέχρι στιγμής όλα «δειχνουν» προς εκείνον πάντως.

Το σπίτι του ιδιοκτήτη του ταχύπλοου

Ο άνθρωπος αυτός είχε βγει απο το νοσοκομείο μόλις μια εβδομάδα πριν, για προβλήματα θρομβώσεων στα κάτω άκρα, και γι αυτό το λογο είχε βάλει και ασανσέρ στο σπίτι του οπως δειχνει και η ανωτέρω φωτογραφία -επειδή ακριβώς είχε κινητικά προβλήματα.  Το 2014 είχε ανανεώσει πάντως κανονικά την άδεια χειριστή ταχυπλοου που είχε, δεν είχε ζητήματα αντίληψης και αντιδράσεων και παρότι δυσκολευόταν κάπως σε μερικές κινήσεις, κινείτο κανονικά και οδηγουσε επίσης μοτοσικλέτα.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το 5χρονο κορίτσι όπως και οι άλλοι νεκροί δεν έφεραν εμφανή τραύματα και εικαζεται ότι ίσως  πέθαναν από πνιγμό -πιθανόν το χτύπημα να προκάλεσε απώλεια συνείδησης και έτσι να μην μπορεσαν να κολυμπήσουν. Το παιδί πιθανότατα δεν ήξερε και κολύμπι. Στο ίδιο σκάφος επέβαινε και ο 9χρονος αδελφός του, που διασώθηκε αλλά έχει σοκαριστεί. Η μητέρα ήταν στο ξενοδοχείο γιατι δεν ήθελε να πάει για μπάνιο…

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διευκρινιστουν απο τον ιατροδικαστή.

 

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Εξιτήριο αναμενεται να πάρει το μεσημέρι  ο 16χρονος τραυματίας, επιβάτης της λάντζας, που  αντιμετώπιζε αναπνευστικο πρόβλημα. Επισης εξιτήριο θα πάρουν και οι περισσότεροι τραυματίες.

Οι  χειρουργοι του νοσοκομείου στο οποίο διακομίσθηκε η 29χρονη Ουκρανή που κινδυνε να χάσει από ακρωτηριασμο την κνήμη της ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι το πόδι είναι αυτή τη στιγμή βιώσιμο (συγκρατημένη αισιοδοξία με άλλα λόγια για την νέα γυναικα)

Ο τέταρτος νεκρός, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών που βρέθηκε στο βυθό 2 ώρες μετά το δυστύχημα, εικαζεται ότι ήταν ο συνοδός της.

Οι άλλοι τρεις νεκροί ήταν ένα 5χρονο κορίτσι με τον πατέρα του και ο 58χρονος χειριστής της λάντζας-τουριστικου σκάφους «Αντωνια» που εμβολιστηκε

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here