Στον ανακριτή την Τρίτη ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος για ομοφοβικές δηλώσεις του

 

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με αφορμή ομοφοβικές δηλώσεις του. 

Οπως ο ίδιος ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, πήρε προθεσμία να απολογηθεί, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, μετά την κλήση σε ανάκριση που είχε την εβδομάδα που μας πέρασε. Ενώ τη Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις που είχε κάνει το Δεκέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τις οποίες χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «ανθρώπους της ανωμαλίας», «άρρωστους που έχουν πάθος, και θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους».

Ο Μητροπολίτης είχε πει τότε μεταξύ άλλων: «Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται. Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία.Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here