Στον ανακριτή οι τρεις «δημοσιογράφοι» για την υπόθεση εκβιασμών

Στο γραφείο του 1ου Ειδικού Ανακριτή απολογούνται σήμερα, Παρασκευή από το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσσάς κατηγορούμενοι για βαρύτατα κακουργήματα με επίκεντρο την ζοφερή υπόθεση εκβιασμών ΔΕΚΟ, Τραπεζών και επιχειρήσεων.
Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι καλούνται να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και μία πληθώρα στοιχείων, όπως καταγεγραμμένες συνομιλίες και υλικό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, από τα οποία τους αποδίδεται πως δρούσαν μεθοδικά είτε με θετικά σχόλια είτε συκοφαντώντας, με αναρτήσεις και δημοσιεύματα, τα υποψήφια θύματα τους, φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να πειστούν να τους καταβάλουν χρήματα για την αποκατάσταση τους.

Η σύλληψή των τριών κατηγορουμένων έγινε μετά από καταγγελία συνεργάτιδας του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ την οποία πίεζαν τόσο για να αποσπάσουν χρήματα από την επιχείρηση όσο και για τους φέρει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παπά, τον οποίο αποκαλούν σε συνομιλίες «αρχιμανδρίτη», στον οποίο σύμφωνα με τους διαλόγους της δικογραφίας σκόπευαν να προσφέρουν «στήριξη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών».

Η εκτίμηση των αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση για τους τρεις δημοσιογράφους όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό που εστάλη στον Εισαγγελέα είναι ότι δεν είχαν «κομματική ταυτότητα».

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here