Στον αέρα 1.400 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στη Θεσ/νίκη

Από Market Fair

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδης, η οποία είχε ενταχθεί στο δίκτυο καταστημάτων της Μαρινόπουλος, αλλά τα προβλήματα της τελευταίας την παρέσυραν και την οδήγησαν σε στάση πληρωμών.

Την αίτηση στο άρθρο 99 ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Καρυπίδης(επικεφαλής του Αρη Θεσσαλονίκης),  σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης που θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας βάσει της οποίας η τελευταία θα καταστεί βασικός προμηθευτής προϊόντων της Καρυπίδης.

Η εταιρεία διαθέτει 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα.
Τα χρέη της υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

Τα 131 καταστήματα (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) βρίσκονται σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντικότερη παρουσία σε Θεσσαλονίκη (50 σημεία), σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης είναι νέος επιχειρηματίας 38 ετών. Αρχικά ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείριση την Karypidis Bros μαζί με την αδελφή του πριν από περίπου 17 χρόνια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ξυλείας και παράγει παλέτες.
Ασχολείται με το ποδόσφαιρο ως μεγαλομέτοχος της ομάδας ποδοσφαίρου της Βέροιας και έγινε γνωστός όταν ανέλαβε την ομάδα ποδοσφαίρου του Αρη Θεσσαλονίκης και εξαγόρασε την προβληματική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης.

Εν συνεχεία  το δίκτυο καταστημάτων Αρβανιτίδης εντάχτηκε στον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος. Ομως τα οικονομικά προβλήματα και της Μαρινόπουλος οδήγησαν σε διάλυση της συνεργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει αυτόνομα προμήθειες και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here