Στον «αέρα» το νέο πρωτάθλημα- ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ συμμαχούν κατά ΕΠΟ για τη διαιτησία, απειλούν με αποχώρηση

 

 

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, απειλείται να τιναχθεί στον αέρα. Οι εκπρόσωποι τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, απειλούν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας από την ΕΠΟ.

Είχε προηγηθεί αυστηρή επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή στη FIFA, sthn οποία διεμήνυσε, πως αν δεν αντικατασταθεί η παρούσα η διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε ως «πραξικοπηματική και παράνομη» την απόφαση «αναδιάρθρωσης» της σύνθεσης των δικαιοδοτικών οργάνων και πειθαρχικών επιτροπών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τόνισε μάλιστα ότι αν η ΕΠΟ δεν κάνει πίσω και δεν αλλάξει την απόφαση της δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Super League και πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Στράτος,αποχώρησε από τη σημερινή (11/8) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, θεωρώντας ότι οι διοικούντες την ΕΠΟ είχαν ήδη «έτοιμους» τους πίνακες διαιτησίας.

Μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος League εξήγησε τους λόγους αυτής της κίνησης, που έφερε… τσουνάμι αντιδράσεων εκ μέρους των τριών «μεγάλων» συμμάχων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι δυο πρώτοι εξέδωσαν ανακοινώσεις και τονίζουν ότι δεν προτίθενται να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον καταρτισμό των πινάκων των διαιτητών και την επιλογή Καλύβα, ενώ στο πλευρό τους στέκεται και ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Ο Παναθηναικός

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει πως «οι σημερινές μεθοδεύσεις της υπό βαριά κατηγορία διοίκησης της ΕΠΟ που αποφάσισε να ορίσει τους διαιτητές του νέου πρωταθλήματος της Super League με τους όρους της, αγνοώντας παντελώς τα όσα είχαν συμφωνηθεί τον προηγούμενο καιρό και με τη διαμεσολάβηση της UEFA, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και καταλήγει, αναφέροντας: «Ο Παναθηναϊκός δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε ένα ακόμα σημαδεμένο διαιτητικά πρωτάθλημα το οποίο με τους σημερινούς όρους και συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει».

Όσο για την Ένωση, η ανακοίνωση της είναι στο ίδιο μήκος κύματος με του Παναθηναϊκού, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: Πρωτάθλημα με τα ίδια αμαρτωλά πρόσωπα, τους ίδιους φθαρμένους διαιτητές και τις ίδιες συνθήκες προμελετημένου εγκλήματος δεν γίνεται να ξεκινήσει. Την ΑΕΚ, ξεχάστε την! Συνένοχοι εγκληματικής οργάνωσης εμείς δεν γινόμαστε!»

Με τοποθέτησή της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ο ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζει πως «με… Παππάδες το πρωτάθλημα είναι αδύνατον να ξεκινήσει κι εμείς να συμμετάσχουμε μ’ αυτούς τους όρους» και συστήνει στους ανθρώπους της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ «να μην περιμένουν τους τελευταίους δυο μήνες της ύπαρξής τους στο ποδόσφαιρο για να εκδικηθούν όσους προκάλεσαν την άτακτη φυγή τους».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here