Στις 24 Αυγούστου ενεργοποιείται και πάλι η Κάρτα Αλληλεγγύης

Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου και ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin». Ήδη, έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους.

Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ. Η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σωρεία τηλεφωνημάτων στο υπουργείο Εργασίας, από πολίτες που περίμεναν με αγωνία να μάθουν την ακριβή ημερομηνία καταβολής της β’ δόσης της κάρτας αλληλεγγύης. Η εύρεση όμως των απαραίτητων κονδυλίων έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά που τους αναλογούν να πιστώνονται στις κάρτες τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here