Στις 13 Μαίου καταθέτουν Σημίτης – Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Στις 13 και 20 Μαίου θα εμφανιστούν και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ.Βενιζέλος , ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Οι τρεις πολιτικοί προσήλθαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα –ο Γιάννος Παπαντωνίου απουσιάζει στο εξωτερικό- αλλά μετά την εκφώνηση των ονομάτων τους από τον πρόεδρο του δικαστηρίου κλήθηκαν να καταθέσουν για τις 13 Μαίου οι κ.Κ.Σημίτης και Ευαγ.Βενιζέλος και  για τις 20 του ίδιου μήνα οι Γ.Παπαντωνίου και Β.Παπανδρέου.

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με ψυχρότητα τη χειραψία του Α.Τσοχατζόπουλου, ο  οποίος  κατευθύνθηκε στην άκρη της αίθουσας λέγοντας δυνατά  «καλημέρα σε όλους».

Η κλήτευσή τους έγινε μετά από αίτημα του Α.Τσοχατζόπουλου , ο οποίος από τον Απρίλιο του 2002, οπότε συνελήφθη, ζητούσε να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου  1996-2000.  Αίτημα που  επανέφερε συνεχώς και τελικά έγινε δεκτό  από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here