Στικάκι Φαλτσιανί: 500.000 κινήσεις λογαριασμών

Με ειδικό λογισμικό θα ανοιχθεί το αρχείο με τις περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις των λογαριασμών όλων των προσώπων, νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ» και το οποίο παρέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Το κρυπτογραφημένο αρχείο που φέρεται να είναι τεράστιο χρειάζεται ειδική επεξεργασία και θα χρειαστεί εξειδικευμένη  τεχνική υποστήριξη από ειδικούς που θα τοποθετήσουν ειδικό λογισμικό προκειμένου να ανοιχτεί. Η Εισαγγελία πλέον αναμένει να αποσαφηνιστεί αν η «αποκρυπτογράφηση» θα γίνει την περίοδο των γιορτών ή αμέσως μετά ώστε να καθοριστούν κι οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Στο υλικό που παρέδωσε ο κ. Φαλτσιανί φαίνεται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως όλη την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.

Το αρχείο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας  αφορά στικάκι που παρέδωσε στον κ. Καλογήρου πριν από λίγες ημέρες το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τον κ. Καλογήρου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Φαλτσιανί με ομάδα Εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία, ώστε να «διαβαστεί» εξολοκλήρου και να διαφωτιστεί η λίστα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here