Στη Λέσβο ο Αβραμόπουλος, επισκέπτεται Μόρια, Καρά Τεπέ

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμοπουλος, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου από τον εγκλωβισμό περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Τον κ. Αβραμόπουλο που θα επισκεφθεί τα κέντρα κρατησης σε Μόρια και Καρα τεπέ, για να έχει προσωπική γνώμη για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, συνοδεύουν επίσης ο Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντής της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και ο Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και της Χίου και της Σάμου.

Η  επίσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού έρχεται σαν συνέχεια των όσων έγιναν γνωστά σχετικά με την κατάσταση στην οποία διαβιούν ιδιαίτερα στον καταυλισμό της Μόριας οι εγκλωβισμένοι στο νησί αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά και της δημοσιοποιηθείσας «κοινής γραμμής» των δημάρχων των πέντε νησιών του Αιγαίου και την απόφασή τους να πιέσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του μέτρου της αποσυμφόρησης και τη δίκαιη κατανομή των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here