Στη Λέσβο Αμερικανοί γερουσιαστές για το προσφυγικό

Τη Λέσβο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών αποτελούμενη από τους Τζιν Σαχίν, Ρίτσαρντ Ντάρμπιν, Αμι Κλομπουχάρ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τους οποίους συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

Κατά τη συνάντηση του με την αμερικανική αντιπροσωπία, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με το μεταναστευτικό, παρουσίασε την ολοκληρωμένη σχετική πρόταση και εξέφρασε την πεποίθησή ότι μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των προσφύγων μεταναστών, μπορεί να γίνει μόνο στην Τουρκία.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του Δήμου Λέσβου, επισημαίνοντας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου πως «πρόκειται για μια ρεαλιστική πολύ σωστά δομημένη πρόταση, με την οποία συμφωνούν απόλυτα».

Ευχαρίστησαν επίσης τον δήμαρχο και το λεσβιακό λαό για ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν.

Η αμερικανική αντιπροσωπία είχε επίσης συναντήσεις με την τοπική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here