Στη Βόλβη μεταφέρουν τους πρόσφυγες απο το χιονισμένο πλέον καταυλισμό του Ολύμπου

Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά  βρέθηκαν οι  πρόσφυγες στην Ελλάδα και ο καταυλισμός στην Πέτρα του Ολύμπου όπου χιόνισε πολύ, δεν μπορεί πλέον να τους φιλοξενήσει.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας της Βόλβης  και στην Κατερίνη

Όσοι δεν καταστεί εφικτό να μεταφερθούν μέχρι το βράδυ θα φιλοξενηθούν στην περιοχή της Κατερίνης μέχρι και αυτοί να μεταφερθούν τελικά στη Βόλβη.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω του καιρού. Από χθες 240 άνθρωποι βρίσκονται μέσα στα χιόνια. Τους μεταφέραμε στα παρακείμενα κτήρια του παλιού Ψυχιατρείου Πέτρας όπου τοποθετήσαμε θερμάστρες, ενώ το βράδυ η περιοχή αποκλείστηκε από το χιόνι. Το πρωί στείλαμε μηχάνημα για να καθαρίσει το δρόμο και στη συνέχεια έλαβαν άδεια τρία λεωφορεία, ώστε να μεταβούν εκεί για να μεταφέρουν τον κόσμο» είπε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης για το προσφυγικό, Νίκος Παπαζιώγας

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο δήμος είχε ενημερώσει αρχικά για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου σημείου, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων και ανέφερε ότι ανάμεσα στους 240 τελευταίους πρόσφυγες και μετανάστες της Πέτρας υπάρχουν περίπου 80 παιδιά, ακόμη και μωρά.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι παλαιότερα, όταν λειτουργούσε το ψυχιατρείο της Πέτρας οι υπάλληλοι έμεναν αποκλεισμένοι από το χιόνι ακόμη και για δέκα μέρες» υπογράμμισε και τόνισε ότι αν δεν φύγουν όλοι οι πρόσφυγες το βράδυ της Τετάρτης, τότε θα πιάσει παγετός και δεν θα μπορεί κανείς την Πέμπτη να φτάσει στο σημείο.

Ο Πολ Καρ, εθελοντής στον προσφυγικό καταυλισμό, ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter, γράφοντας «Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες στην Πέτρα»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here