Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου για μαύρο χρήμα Καλογρίτσα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με ερώτηση τους προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν τις καταγγελίες Π. Καμμένου κατά Καλογρίτσα για μαύρο χρήμα.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι”, σημειώνουν ότι ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή και ρωτούν τους κυρίους Τσίπρα, Παππά και Παρασκευόπουλο:

-Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού της και κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα, εάν εξακολουθεί να έχει την ίδια άποψη κι αν πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
-Εάν ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα στοιχεία που γνωρίζει ο κ. Καμμένος και που οδήγησαν στις δηλώσεις του για «…μαύρο χρήμα”.
Εάν η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει αφενός να αποφανθεί το ΣτΕ και αφετέρου να εξετασθούν τα στοιχεία των δηλώσεων Καμμένου για «… μαύρο χρήμα”, πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης.
-Πότε, από ποιους και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που έλαβαν άδεια, για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας και πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες.
-Εάν είναι νόμιμη η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.

Ολόκληρη η ερώτηση των 52 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που ακολούθησε η Κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες προσβάλλει την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Στηρίχθηκε σε έναν νόμο η συνταγματικότητα του οποίου αμφισβητείται και δεν έχει ακόμη κριθεί. Παράλληλα, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και υπόνοιες για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, την προσπάθεια ελέγχου της διαδικασίας αδειοδότησης και τη σκοπιμότητα που αυτές εξυπηρετούν.

Κι αφού έληξε η διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών βασιζόμενη σε ένα νόμο για τον οποίο δεν έχει ακόμη αποφανθεί το ΣτΕ εάν είναι συνταγματικός, η αμφίβολη διαδικασία επισκιάζεται από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία αυτή!

Οι δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου σε επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter) κατά του επιχειρηματία κ. Χρήστου Καλογρίτσα, όπου ανέφερε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι» και η «… αφωνία» που ακολούθησε από πλευράς Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα, εγείρουν βάσιμες υποψίες για τον τρόπο και τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κι ενώ, ο κ. Καλογρίτσας κατάφερε, βάσει της «…παράτυπης» διαδικασίας που ακολούθησε η Κυβέρνηση, να λάβει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, η Κυβέρνηση ακόμη να απαντήσει στις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίου Υπουργού της για «… μαύρο χρήμα» και «… πιέσεις».

Παράλληλα, ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι ο όμιλος Καλογρίτσα έλαβε τηλεοπτική άδεια, παρά το γεγονός ότι κατέθεσε με καθυστέρηση 40 λεπτών – δηλαδή εκπρόθεσμα – την εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ και βάσει του θεσμικού πλαισίου θα έπρεπε να έχει αποκλεισθεί από τη διαδικασία.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Ποιά η θέση της Κυβέρνησης στις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού της και κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα; Εξακολουθεί ο κ. Υπουργός να έχει την ίδια άποψη; Δεν πρέπει, αλήθεια, να επιληφθεί η Δικαιοσύνη;
2) Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα στοιχεία που γνωρίζει ο κ. Καμμένος και που οδήγησαν στις δηλώσεις του για «… μαύρο χρήμα»;
3) Δεν θα έπρεπε να περιμένει η Κυβέρνηση αφενός να αποφανθεί το ΣτΕ και αφετέρου να εξετασθούν τα στοιχεία των δηλώσεων Καμμένου για «… μαύρο χρήμα» πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης; Γιατί αυτή η σπουδή;
4) Πότε, από ποιους και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που έλαβαν άδεια; Για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας; Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες των ανωτέρω;
5) Είναι νόμιμη η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου – Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών – Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών – Αντιπρόεδρος ΝΔ
Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ
Ιωάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ
Νικήτας Κακλαμάνης, Βουλευτής Α’ Αθηνών – Δ’ Αντιπρόεδρος Βουλής
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Λέσβου
Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλωρίνης
Γεώργιος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
Ανδρέας Καββαδάς, Βουλευτής Λευκάδας
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας
Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας
Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
Κων/νος Καραγκούνης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Γεώργιος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής
Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
Κων/νος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας
Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς
Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας
Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας
Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου
Γεώργιος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης
Κων/νος Κατσαφάδος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
Σίμος Κεδίκογλου, Βουλευτής Εύβοιας
Δημήτρης Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας
Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας
Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης, Βουλευτής Επικρατείας
Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας
Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Κων/νος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας
Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Βουλευτής Ρεθύμνου
Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας
Αθανάσιος Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας
Γεώργιος Κοντογεώργος, Βουλευτής Ευρυτανίας
Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων
Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου
Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας
Κων/νος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας
Ιωάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας
Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας
Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτής Σερρών
Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών – Αντιπρόεδρος ΝΔ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here