Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες της Β.Σταμάτη κατά του Γ.Παπανδρέου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι καταγγελίες έγιναν κατά την περίοδο που κλήθηκε η κ. Σταμάτη από τον Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί, το 2013. Τότε, είχε βρεθεί να περιφέρεται έξω από το ψυχιατρείο σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Κατ΄ αρχάς, τα όσα κατήγγειλε η κ. Σταμάτη στηρίζονται σε αφηγήσεις- εκμυστηρεύσεις του συζύγου της και τηλεφωνικά ακούσματά της.

Στις καταγγελίες εμπλέκονται ο τέως διευθυντής των Εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένος Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και φίλος του κ. Παπανδρέου, Τζορτζ Χάλακ, καθώς και ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα  με τους ισχυρισμούς της ,   ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει  από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ, απειλώντας ότι εάν δεν του το δώσει μπορεί να έχει εμπλοκές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Ο κ. Πεπόνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει τότε στην κυρία Σταμάτη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά.
Εκείνη, αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία θα καταλήξει, αναγκαστικά, στη Βουλή, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here