Στη Βουλή δικογραφία κατά του Πάνου Σκουρλέτη

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του για υπόθεση σχετικά με το Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργεια Βασ. Τσολακίδη, ο οποίος καταγγέλλεται ότι το περασμένο καλοκαίρι , μετά από προφορική εντολή του υπουργού  Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη, επέτρεψε παρανόμως την πρόσβαση επιθεωρητών στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.  Σύμφωνα με την αναφορά, οι επιθεωρητές δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015, πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του επίμαχου αρχείου, δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος  και ειδικότερα για τη  αποφυγή μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ), τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την πώληση, ενοικίαση, μεταβίβαση, κ.λπ. ακινήτων.

Κατέληξε ότι δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη και   δεν θα έπρεπε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή, αλλά να τεθεί στο αρχείο.  

Αντίθετη γνώμη είχε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εκείνη στη Βουλή.  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here