Στην Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες 487 στρέμματα στο Φαληρικό Όρμο

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, τροπολογία με την οποία παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, για χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, για σαράντα έτη, έκταση εμβαδού 487.393 τ.μ., που βρίσκεται στο Φαληρικό Όρμο, με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις,  και αποτελεί τμήμα δημόσιας έκτασης προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση.

«Η διάταξη αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «την πρόθεση της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών και την εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων από φορείς του Δημοσίου».

Πρόκειται για την έκταση μπροστά από το μέγαρο του Ιδρύματος Νιάρχος, στο οποίο υπάρχουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε «την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων κι εγκαταστάσεων, τη μετασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του Tae Kwon Do σε Μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο, τη μετατόπιση και υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου, την αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Μοσχάτου και Καλλιθέας και τη διαμόρφωση της περιοχής σε αστικό πάρκο στη βάση ενός πρότυπου σχεδιασμού, που είχε κάνει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος είναι μάλιστα ο μελετητής της Όπερας και της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει τώρα να προκηρύξει συμβάσεις έργων με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 180 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι μέρος των 340 εκατομμυρίων που βρήκε ως αποθεματικό από την προηγούμενη διοίκηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα έργα αυτά θα αφορούν μεταξύ άλλων, μετατόπιση της παραλιακής, αντιπλημμυρικά έργα και έργα αναψυχής διαφόρων μορφών όπως, ανάπλαση του γηπέδου μπιτς βόλεϊ, ανακατασκευή του «γραμμικού κτιρίου» που καλύπτει έκταση 27.000 τ.μ. κατά μήκος εκατοντάδων μέτρων ακτής, της ναυταθλητικής μαρίνας και χώρους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (πάρκα), πολιτισμού (π.χ. κινηματογράφους) και αθλητισμού (γήπεδα τένις, 5×5 κ.λπ.).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here