Στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, το ασφαλιστικό-φορολογικό-Ψηφίζεται την Κυριακή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στη αρχή της συνεδρίασης απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε η συζήτηση να γίνει ενιαία, επί της αρχής, επί των άρθρων και επί των τροπολογιών.

Η συζήτηση το Σάββατο θα διαρκέσει ως τις 12 τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί και την Κυριακή μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε και θα τεθεί προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο, με ονομαστική ψηφοφορία.

Στις Επιτροπές, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επί του συνόλου των άρθρων, θετική ψήφο έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια, ενώ «κατά» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε 24 νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τροπολογία που συνυπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, καθώς και τροπολογία για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here