Στην Κριμαία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπου προεδρεύει του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

ΦΩΤΟ: REUTERS/Sputnik/Pool (Dmitry Astakhov)

Στην Κριμαία βρέθηκε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσιάς, έπειτα από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα Μόσχας και Κιέβου, όπου η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για «τρομοκρατικές ενέργειες», που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί ένα φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία, καθώς και να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, με τη συγκεκριμένη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία, να είναι η πέμπτη σε διάστημα δύο ετών.

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία και επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με τη δοκιμή ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου στη Σιβηρία

Σε θέματα επιμελητειακής και υλικής υποστήριξης εκπαιδεύονται οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού και του πολεμικού ναυτικού στην Κριμαία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, στρατηγό Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ.

Ταυτόχρονα, την επιτυχημένη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου τύπου Iskander-M, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο οποίος εκτοξεύτηκε από αυτοκινούμενη πλατφόρμα στην ανατολική Σιβηρία.

Ο εν λόγω βαλλιστικός πύραυλος, κατά την δοκιμή του, διένυσε περίπου 300 χλμ. πριν πλήξει το πολύγωνο που αποτελούσε το στόχο του, στην περιοχή του Αμούρ, βόρεια των συνόρων με την Κίνα, με την έκρηξη να καταστρέφει υποδομές και σύνορα που αποτελούσαν το στόχο, ενώ ο πύραυλος Iskander-M μπορεί να φέρει είτε συμβατικές, είτε πυρηνικές κεφαλές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here