Υποψήφιοι Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας. Απομένει ο Αδωνις

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας μπήκαν και επισήμως στην κούρσα διαδοχής για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατέθεσαν σήμερα τις υποψηφιότητές τους με διαφορά μιας ώρας, στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Απομένει τώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης , o  οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά .

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα , μιλώντας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως «επιλογή στασιμότητας», ενώ στον Απόστολο Τζιτζικώστα καταλόγισε απουσία θέσεων.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου πρότεινε η ψηφοφορία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος να εμπλακεί η κοινωνία.

«Ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι στηλιτεύσαμε το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της διεξαγωγής του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις «φωνές» περί γρήγορης διαδικασίας.

Επίσης, χαρακτήρισε πολιτική την υποψηφιότητά του, ενώ τόνισε εκ νέου ότι είναι εξαιρετικά υπερήφανος για το όνομά του, αλλά δεν πολιτεύεται ως ο διάδοχος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Θα δώσω τις μάχες μαζί με τους πολίτες στην κοινωνία, τόνισε ο κύριος Τζιτζικώστας – Με υπογραφές ευρωβουλευτών, πολυτέκνων και νεολαίων η υποψηφιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη

       Απόστολος Τζιτζικώστας
«Η ελληνική κοινωνία δεν βιώνει απλά μια κρίση, αλλά παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών έχει να κάνει με την έλλειψη οράματος», σημείωσε ο κύριος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε άλλη νοοτροπία, στήριξη και επιβράβευση της δημιουργικότητας, ένα κράτος που να λειτουργεί».

«Aυτές οι μάχες θα δοθούν στην κοινωνία με τους πολίτες το επόμενο διάστημα και για αυτές τις μάχες καταθέτω την υποψηφιότητά μου. Βγαίνω μπροστά μαζί με την γενιά μου, για να δώσουμε τις μάχες μαζί. Τολμάμε να ελπίζουμε», κατέληξε ο κύριος Τζιτζικώστας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here