Πανελλαδικές: Στην τελική ευθεία – ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις  για την  εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ,  καλούνται να υποβάλουν στο Λύκειο τους, Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας.

Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινά  την  Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την  Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Η προθεσμία αφορά όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό (καταργούμενο σύστημα), είτε με το νέο σύστημα (διπλές Πανελλαδικές).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση.

Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο είτε από το Λύκειο του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here