ΣτΕ: Την Τετάρτη η νέα διάσκεψη για τις τηλε-άδειες. Εκτός απροόπτου και η απόφαση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μετά από τέσσερις ώρες, χωρίς όμως να υπάρξει απόφαση, ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το βράδυ, η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη διάσκεψη των ανώτατων δικαστών, οπότε, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει και η τελική ψηφοφορία για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Κατά τη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δικαστηρίου δόθηκε μάχη επιχειρημάτων ως προς το κατά πόσο είναι συμβατό με το Σύνταγμα το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Δύο ήταν τα κορυφαία ζητήματα για τα οποία υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση. Η μεταφορά της αρμοδιότητας του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στον υπουργό Επικρατείας αλλά και ο περιορισμένος αριθμός των τεσσάρων καναλιών  που προβλέπει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε την εισήγησή του τασσόμενος υπέρ της συνταγματικότητας. Eπικαλέστηκε λόγους έκτακτης ανάγκης -αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ- που οδήγησαν το νομοθέτη να υλοποιήσει τη συνταγματική επιταγή για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here