ΣτΕ: Συζητήθηκε η αίτηση του Μega κατά των τηλεοπτικών αδειών

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega  Channel για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών ( 3 εκ. ευρώ η κάθε μια).  

Το  Mega στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ  η  τιμή  εκκίνησης για  κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη συζήτηση  ανέπτυξε τις θέσεις του  ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας   του υπουργείου Επικρατείας  Ελευθέριος Κρέτσος.  

Να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ και με δικηγόρους. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά την 23η  Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.  

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here