ΣτΕ: «Ναι» στην επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι είναι νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε βελτιωμένο για δεύτερη φορά στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι το αρχικό ΠΔ είχε «κοπεί» τον  Μάρτιο του 2015 από το Ε τμήμα του ΣτΕ με το σκεπτικό ότι «επιφέρει επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος». Οι επίμαχες διατάξεις που είχαν κριθεί μη νόμιμες προέβλεπαν τη  δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ.

Τελικά το σχέδιο ΠΔ επανακατατέθηκε και πήρε τη σφραγίδα νομιμότητας του ΣτΕ. Αφορά την έγκριση  του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό  χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Η επίμαχη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τ.μ και χωρίζεται σε  ζώνες με διαφορετικές χρήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιτρέπεται η διατήρηση, αναβάθμιση του υφισταμένου ελικοδρομίου, ενώ οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται.

Ακόμη, προβλέπεται η λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης,  

Ως προς  το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει  μέσα στην έκταση προβλέπεται η κατασκευή  ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here