Στα χνάρια του Αμβρόσιου ο μητροπολίτης Χίου, ξέσπασε σε ρατσιστικό «κήρυγμα»

Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες» – «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα» είναι μερικές από τις καραμπινάτα ακροδεξιές ατάκες του Μητροπολίτη Χίου κατά τη διάρκεια κηρύγματος σε χωριό του νησιού, στο οποίο μάλιστα βρίσκονται εγκλωβισμένοι περί τους 3.000 πρόσφυγες και οι φασιστικές συμπεριφορές έχουν σηκώσει κεφάλι.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου  Μάρκος.

Ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του με κορώνες και προσπαθώντας να «πατήσει» στο θυμικό των πιστών, επιδίδεται σε μικροπολιτική που μόνο προβλήματα και διχασμό μπορεί να δημιουργήσει, σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε επίπεδο εντυπώσεων.

«Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».  Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία «ξεσπάσματα» του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Ακολουθώντας ακραία φρασεολογία και μεγαλοστομίες που θυμίζουν κατά πολύ τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης και τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Χίου έχει πετύχει, να δημιουργήσει τέτοια σύγχυση και προβληματισμό στο μετριοπαθές ποίμνιο του και να αντιμετωπίζεται με εξαιρετική συστολή.

Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας» (!)

Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο μητροπολίτης ξεσπάθωσε εναντίον όλων : του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων… «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

 

Πηγή: politischios.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πού προκύπτει ρατσισμός; η έκφραση «καραμπινάτη» ακροδεξιά συμφώνως με το σκεπτικό σας είναι! το όλο κείμενο αναδίδει ευκολία, μισαλλοδοξία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here