Στα πορτοκαλί θα ντυθεί ο Λευκός Πύργος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στα πορτοκαλί πρόκειται να «ντυθεί» την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ο Λευκός Πύργος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου, η διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Πέρα από τον Λευκό Πύργο, ο οποίος θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, την ίδια ημέρα στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί εικαστικό δρώμενο, που έχει ως στόχο την ενημέρωση γύρω από την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στις 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από το επιστημονικό προσωπικό της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Θεσσαλονίκης και προβολή ταινίας σχετικού περιεχομένου, στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον». Η είσοδος, θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

«Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα», υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, τονίζοντας: «Η δημιουργία και λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας, από το 2013 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει εξασφαλίσει την προστασία των γυναικών που έπεσαν θύματα της βίας καθώς και των παιδιών τους. Μετά και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, συνεχίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, σε μια εποχή που, δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here