Στα μπλόκα οι αγρότες- Συνεχίζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων

Με συμβολικούς δίωρους  αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό  και το φορολογικό, οι αγρότες σε περισσότερα από 30 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Τα Τέμπη έμειναν κλειστά από τις 12 έως τις 14.00, ενώ θα ξανακλείσουν σήμερα από τις 19:00 έως τις 21:00, μετά τη χθεσινή απόφαση των αγροτών μα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στη Νίκαια Λάρισας συγκαλείται νέα πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων, ανεξάρτητη από την πανελλαδική σύσκεψη των Τεμπών,  ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με εκπροσώπους φορέων προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου.

Με νέα τρακτέρ που καταφθάνουν από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου ενισχύεται την ίδια ώρα το μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 650 τρακτέρ, τα  οποία παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα παραμένουν τα μπλόκα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Στην Ηλεία, οι αγρότες παραμένουν σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Ευήνου ποταμού και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, άλλοι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα και συγκεκριμένα στον κόμβο του Αγίου Νικόλαου.

Κλειστή έως τις 14:00 είναι και η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου, στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, λόγω των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και φορτηγά που είχαν κάνει χθες προσυγκεντρώσεις στα χωριά τους, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας στις 10 το πρωί και στη συνέχεια παρατάχθηκαν στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού δίπλα από το λιμάνι εξωτερικού.

Δίωρους αποκλεισμούς του τελωνείου του Ορμενίου πραγματοποιούν τέλος οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here