Σταϊνμάγερ: Κατά ακροδεξιάς βίας, υπέρ ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα ΕΕ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ευθύνη και συνυπαιτιότητα στα διάφορα ακροδεξιά κόμματα για τη βία κατά προσφύγων στη Γερμανία, επέρριψε  σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογραφικό όμιλο Φούνκε ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ζητώντας ωστόσο παράλληλα αυστηρότερους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ώστε να ξέρουμε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει».

Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν στη Γερμανία πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καταλυμάτων που επρόκειτο να στεγάσουν προσφυγικές οικογένειες.

Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία καταδεικνύει σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, πόσο επικίνδυνο είναι «να προσπαθεί κανείς να προσελκύσει ψηφοφόρους εκμεταλλευόμενος το θέμα των προσφύγων», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για ηθικούς αυτουργούς.

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ τόνισε ότι αυτές οι συμπεριφορές θα πρέπει να καταπολεμηθούν με σθένος. Το να κινείται κανείς με αποφασιστικότητα κατά των μηνυμάτων μίσους στο διαδίκτυο είναι η δέουσα απάντηση στον κίνδυνο που απορρέει από την άκρα δεξιά, όπως είπε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ζήτησε για άλλη μια φορά να υπάρξει αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων. Είναι σημαντικό να ανακτηθεί και πάλι ο έλεγχος «για το ποιος μπαίνει και βγαίνει στην Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Προειδοποίησε όμως «να μην βάζουμε στο ίδιο καζάνι πρόσφυγες με πιθανούς τρομοκράτες».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here