Σταϊκούρας: Ο «κόφτης» έχει ενεργοποιηθεί-Δύσκολη η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

«Η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει τα πάντα αρκεί να μείνει στην εξουσία», υποστηρίζει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ ενώ  για τον περίφημο «κόφτη» δηλώνει ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί καθώς η κυβέρνηση «κρατάει» χαμηλά τις δαπάνες ώστε να δείξει ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει έναν «ρεαλιστικό-τεκμηριωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη» με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή.

Για τον ΕΝΦΙΑ δηλώνει ότι «7 στα 10 νομικά πρόσωπα θα πληρώσουν περισσότερο φόρο» και υπογραμμίζει ότι στόχος πρέπει να είναι η σταδιακή μείωσή του.

Οσον αφορά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου υπογραμμίζει ότι η ΝΔ στηρίζει την θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ωστόσο δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων.

Για το ενδεχόμενο «πρόωρων εκλογών» δεν τις αποκλείει, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση, το φθινόπωρο,«θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα ψεύδη και τη διαχειριστική ανεπάρκειά της».

Τέλος επαναλαμβάνει τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι θα καταργήσει το ‘νόμο Παππά’».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here