Σταθερά ακραίο το ΔΝΤ στα εργασιακά- Διερευνητική η πρώτη συνάντηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Διερευνητική ήταν η πρώτη συνάντηση, την Κυριακή, μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά. Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησαν οι «ακραίοι» παίκτες, ο υπουργός Εργασίας απάντησε «ακραία».

Ο κ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση, τόνισε τη σημασία της τήρησης της νομιμότητας. Όπως είπε δεν ανοίγουν θέματα τα οποία έχουν λήξει με αποφάσεις δικαστηρίων ή ευρωπαϊκών οργάνων, όπως η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών αποτελεί τη βάση του διαλόγου.

Αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ότι αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,

Για το θέμα του υποκατώτατου μισθού(δηλαδή της περαιτέρω μεόωσής του κατώτατου μισθού),  είναι ζήτημα νομιμότητας, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο την Τρίτη, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών δύο φορές την Πέμπτη.

Την Τρίτη στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών θα βρεθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη. Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 και από ελληνικής πλευρά θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια (12.00- 13.00) θα συζητηθούν θέματα της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here