Γ. Σταθάκης: Ποια «κόκκινα» δάνεια θα προστατεύσουμε

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

To πλαίσιο προστασίας των «κόκκινων δανείων» από τα αρπακτικά funds, σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης. Οπως δηλώνει, η κυβέρνηση θα προωθήσει ρυθμίσεις ώστε να εξαιρεθούν τα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας, να προωθηθεί η αναδιάρθρωση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με παρεμβάσεις στον νόμο Δένδια, και να δημιουργηθεί συντονιστικός μηχανισμός μέσω του οποίου οι εμπλεκόμενοι θα αναζητούν λύσεις για τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Σταθάκης, όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, τονίζει ότι «ζητούμενο είναι αφενός η αποσυμφόρηση του τραπεζικού συστήματος και η επιστροφή του στον δανεισμό της πραγματικής οικονομίας, αφετέρου η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά κατηγοριών δανείων από επιθετικές πρακτικές.

«Για την περίπτωση των δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας στοχεύουμε σε εξαιρέσεις, κινούμενοι στην κατεύθυνση της συμφωνίας που επιτύχαμε τον Οκτώβριο. Για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στον νόμο Δένδια, με στόχο να τον καταστήσουμε λειτουργικό, ώστε να βοηθήσουμε την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επίσης, για τα «κόκκινα» δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν συντονιστικό μηχανισμό, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας, τέλος, υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα από τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις. Σύντομα θα φανεί ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να επιτύχει τις απαραίτητες κοινωνικές συναινέσεις για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here