Σταθάκης: Καμία αναδρομική έκτακτη εισφορά- Αποδεκτές οι προτάσεις μας(βίντεο)

 

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής έκτακτης εισφοράς» τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν ούτε οι κύριες ούτε οι επικουρικές συντάξεις και να προστατευθούν τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο Μέγκα, διέψευσε τις πληροφορίες για επιβολή έκτακτης εισφοράς 10%  στα εισοδήματα του 2015. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3.5%, οπότε η κυβέρνηση συζητά διάφορα φορολογικά μέτρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σταθάκης, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ενώ το ασφαλιστικό, τα δημόσια οικονομικά ως το 2018, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο είναι τα μεγάλα ζητήματα της διαπραγμάτευσης που συζητούνται.

Κατά τον υπουργό, που εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν τέθηκε θέμα οριζόντιας περικοπής των συντάξεων από τους εταίρους διαβεβαίωσε προσθέτοντας ότι αν μειωθούν οι επικουρικές που αφορούν μεσαίους και χαμηλούς συνταξιούχους φυσικά και θα είναι μείωση και αυτό θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει.

Ο κ. Σταθάκης, χαρακτήρισε «άδικη ως υπερβολική»  χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομίας, ότι δεν εφάρμοσε όσα είπε υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εξελέγη μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου. «Η κριτική που ασκείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  ότι υποσχέθηκε κάτι που δεν εφαρμόζει είναι απόλυτα παραπλανητική. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην εφαρμόστηκε το πρώτο εξάμηνο αλλά εφαρμόστηκαν μέτρα από αυτό» εξήγησε ο Γ. Σταθάκης.

Πηγή:Left

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here