Σταθάκης: Ανάπτυξη έως και 1,5% το 2016

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη ύψους έως και 1,5% προβλέπει για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει για το 2016 συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, ενώ εκτιμά ότι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από αυτές που ανέμεναν οι διεθνείς δανειστές.

Αντί για 2,5% η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,6-0,7%, αναφέρει ο κ. Σταθάκης -σε αυτό βοήθησαν οι ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες.

«Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here