Στίβεν Χόκινγκ: Σε 1000 χρόνια εξαφανιζόμαστε από τη Γη

Την πρόβλεψη ότι ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί από τη γη μέσα στα επόμενα χίλια χρόνια και ότι η μοναδική λύση για  να μην συμβεί αυτό είναι να κατοικήσει σε άλλον πλανήτη, έκανε ο διακεκριμένος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Χόκινγκ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία την περασμένη Τρίτη.
«Δεν πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, χωρίς να ξεφύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», πρόσθεσε.
«Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος είναι αρκετά χαμηλή, αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, και γίνεται σχεδόν βεβαιότητα στα επόμενα 1.000 έως 10.000 χρόνια», υποστηρίζει ο Χόκινγκ. «Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μία καταστροφή στη Γη να μη σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».
Αν και οι προβλέψεις του Χόκινγκ για το μέλλον της ανθρωπότητας  είναι συνήθως δραματικές, αυτή τη φορά, κλέινοντας την  ομιλία του είπε:
«Θυμηθείτε να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας στο έδαφος. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπετε, αναρωτηθείτε τι κάνει το σύμπαν για να υπάρχει. Να είστε περίεργοι. Όσο δύσκολη και να φαίνεται η ζωή, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να επιτύχετε σε αυτό. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην τα παρατήσουμε».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here