Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν 14 στελέχη της » Πλατφόρμα 2010″

Με κείμενο που συνυπογράφουν 14 στελέχη της, η τάση του ΣΥΡΙΖΑ «Πλατφόρμα 2010″, εκφράζει τη στήριξη της στο «εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα κράτησε τη χώρα ζωντανή και δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από τις συμπληγάδες της κρίσης».

«Απέναντι στην ανερμάτιστη πολιτική της λεγόμενης ‘ρήξης’, του ‘όλα ή τίποτα’, στο χάος και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, απέναντι στο σφετερισμό και τη διαστρέβλωση του ‘ΟΧΙ’, εμείς τα στελέχη της ‘ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 2010′ στηρίζουμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση» τονίζει.

Υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι στο χέρι της αυριανής κυβέρνησης -που πιστεύουμε ότι θα είναι εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ.Τσίπρα- να τεθεί σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης».

Το κείμενο υπογράφουν: οι Γιάννης Μπαλάφας (β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος ΚΕ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (βουλευτής Β’ Θεσ/νίκης), Δημήτρης Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής), Άγγελος Μανταδάκης (μέλος ΚΕ), Κώστας Ζαχαριάδης (μέλος ΚΕ), Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαΐας), Παναγιώτης Ρήγας (μέλος ΚΕ και ΠΓ), Χρήστος Στάικος (μέλος ΚΕ), Δημήτρης Σεβαστάκης (βουλευτής Σάμου-Ικαρίας), Ιφιγένεια Καμτσίδου (μέλος ΚΕ), Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτής Κυκλάδων), Ρία Καλφακάκου (μέλος ΚΕ), Δημήτρης Μπίρμπας (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Σκουρολιάκος (βουλευτής Υπ. Αττικής).

Ολόκληρη η δήλωση:

«ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010: Για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση
Η επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, από τη στιγμή που απώλεσε τη δεδηλωμένη, δεν είναι απλώς σύμφωνη με το δημοκρατικό του ήθος αλλά και με τις αρχές της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Ήταν υποχρεωμένος να απευθυνθεί στο λαό – που άλλωστε είναι και ο κυρίαρχος- και να διεκδικήσει την ανανέωση της εντολής του. Ένας υπεύθυνος ηγέτης είναι «παντός καιρού», χωρίς να λογαριάζει το προσωπικό πολιτικό κόστος.

» Τίποτα το λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτό, λοιπόν, το αυτονόητο για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και για έναν πολιτικό ηγέτη που λειτουργεί δημοκρατικά, δεν μπορούν να το αποδεχτούν όσοι αντιμετωπίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας ως κομματικό φέουδο.

» Είναι υποκρισία να κατηγορείς την κυβερνητική πλευρά για σπατάλη χρόνου που φορτώνει το λαό με επιπλέον οικονομικά βάρη, αλλά ταυτόχρονα να εξαγγέλλεις ότι θα εξαντλήσεις μέχρι τελευταίας ρανίδος τη διερευνητική εντολή, ξέροντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να προκύψει κυβέρνηση με τη σύνθεση της παρούσας βουλής.

» Η κυβέρνηση Τσίπρα πάλεψε με κάθε τρόπο ώστε οι διαπραγματεύσεις με τους ‘θεσμούς’ να έχουν θετική κατάληξη για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά βρήκε απέναντί της ένα αδιαπέραστο τείχος. Αντιμετώπισε συμπεριφορές απαράδεκτες και προσβλητικές για την εθνική μας αξιοπρέπεια.

» Η λεόντειος συμφωνία στην οποία καταλήξαμε, εμπεριέχει ωστόσο και θετικά στοιχεία. Είναι στο χέρι της αυριανής κυβέρνησης – που πιστεύουμε ότι θα είναι εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Α. Τσίπρα – να τεθεί σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης.

» Βασικά κριτήρια αυτής της ανάπτυξης οι θέσεις εργασίας και οι ιδιαίτερες δυνατότητες της χώρας, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας και οι νέες τεχνολογίες κλπ.

» Το ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας άλλης Ευρώπης, μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης – και όχι η πολυδιάσπασή της – και μάλιστα με ελληνική πρωτοβουλία.

» Η κυβέρνηση Τσίπρα κράτησε τη χώρα ζωντανή και δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από τις συμπληγάδες της κρίσης.

» Απέναντι στην ανερμάτιστη πολιτική της λεγόμενης «ρήξης», του «όλα ή τίποτα», στο χάος και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, απέναντι στο σφετερισμό και τη διαστρέβλωση του «ΟΧΙ», εμείς τα στελέχη της ‘ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 2010’ στηρίζουμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here