Σπίρτζης: Στη δικαιοσύνη οι συκοφάντες-Τέλος το τζάμπα χρήμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Καταγγελία-αναφορά  στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, κατέθεσε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης,  για όλα τα δημοσιεύματα λάσπης που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα έργα «Κατασκευή /αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου» αλλά και τους τρεις διαγωνισμούς του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος.

Παράλληλα ο υπουργός  ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε στη Βουλή, ότι διαβίβασε προς διερεύνηση και  στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων το φάκελο του έργου «Κατασκευή /αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου», προκειμένου να αποδειχτεί, ότι μέχρι σήμερα, παρά τη λάσπη και την παραπλανητική πληροφόρηση των δημοσιευμάτων, ο κ. Σπίρτζης, όχι μόνο δεν έχει υπογράψει Συμπληρωματική Σύμβαση Εργου,  αλλά ούτε κατ΄ελάχιστον την απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης.

Ο υπουργός ζήτησε μέσω της Αναφοράς στην Εισαγγελία Διαφθοράς τη διευρεύνηση των καταγγελλομένων, υπογραμμίζοντας ότι  πρόκεται για συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου, δημιουργώντας  εντυπώσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Τόνισε ακόμη,  ότι αυτά τα δημοσιεύματα στοχοποίησης, υποβοηθήθηκαν, υιοθετήθηκαν άκριτα αλλά και αναπαράχθηκαν  από συγκεκριμένα πολιτικά  κόμμματα της αντιπολίτευσης(ΝΔ, Δη-Συ, Ποτάμι), σε μία προσπάθεια να συνδέσουν τις δήθεν καταγελλίες τους, με τον Χ. Καλογρίτσα ως υποψήφιο υπερθεματιστή μίας εκ των 4 αδειών, είτε με τον υιό του, Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

«Μας καταγγέλλετε γιατί κάνουμε διαγωνισμούς για το Πάτρα – Πύργος με εκπτώσεις πάνω από 50%;  Και όχι με 0% όπως κάνατε εσείς στην Ολυμπία Οδό και στις παραχωρήσεις; Καταλαβαίνετε γιατί μας κατηγορείτε; Και πείτε μας για ποιό γεγονός μας καταγγέλλετε. Σας έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει. Πείτε μας ποιός πως και πότε ευνοήθηκε. Ο κ. Καλογρίτσας ή  οποιοσδήποτε άλλος», είπε στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης.

Σας παροτρύνω να πείτε σε όσους δίνατε έργα, όπως ξέρατε, ότι τα στημένα έργα των λίγων  τέλος. Το τσάμπα χρήμα τέλος¨, υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε:

Με καλείτε να απολογηθώ  γιατί βάπτισα ένα παιδάκι. Εσείς. Που πηγαίνετε στις γιορτές και στα γενέθλια των καναλαρχών, με πούλμαν, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here