Σπίρτζης: ΕΔΕ και αναζήτηση ποινικών ευθυνών για όσα έγιναν στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των  ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ζήτησε  τη διενέργεια κατεπείγουσας  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών.

Στο ίδιο έγγραφο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Χθες περισσότεροι από 600 επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, παραμένοντας εγκλωβισμένοι επί ώρες σε 4 συνολικά τρένα που κόλλησαν στο χιόνι, είτε λόγω βλάβης των μηχανών, είτε λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, σε τρία σημεία ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετέφερε περίπου 300 επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε στις 07:30 το πρωί.

Αρχικά, κόλλησε κοντά στο Δομοκό, επειδή ο ΟΣΕ δεν είχε καθαρίσει τα χιόνια από τις ράγες, που είχαν καλυφτεί. Χάλασε η πρώτη μηχανή και μετά έστειλαν και δεύτερη μηχανή, η οποία χάλασε και αυτή στην περιοχή του Δομοκού.

Η αμαξοστοιχία στο Λιανοκλάδι, άλλαξε και τρίτη μηχανή η οποία τους μετέφερε με χαμηλή ταχύτητα στην Αθήνα.

Ενα άλλο τρένο από Θεσσαλονίκη κόλλησε στη Λάρισα.Η ακινητοποίηση των δύο τρένων προκάλεσε προβλήματα στο δρομολόγιο ενός τρίτου Ιντερσίτι, που ταξίδευε με άγνωστο αριθμό επιβατών από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη.

Μια άλλη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, κόλλησε στο Πλατύ Ημαθίας για τους ίδιους λόγους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here