Σπίρτζης: Δημόσια έργα τέλος, μόνο για λίγους και εκλεκτούς φίλους της διαπλοκής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγορεί για προνομιακές σχέσεις με τους λίγους εκλεκτούς φίλους και τις έξι τεχνικές εταιρείες που αναλάμβαναν προνομιακά μέχρι τώρα όλα τα δημόσια έργα, εξαπολύει ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης.

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά και στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι κουμπάρος του παίρνει μικρότερα δημόσια έργα στον οδικό άξονα Πύργου-Πατρών ενώ συγγενής του διεκδικεί τηλεοπτική άδεια(αναφέρεται στην τεχνική εταιρία Καλογρίτσα), υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι συνέταιρος του ανθρώπου που είναι στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει κανονικά και το δημόσιο θα εξοικονομήσει 765 εκ. ευρώ, καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Ολη η ανακοίνωσή του

  1. Αφήστε τους κουμπάρους και δείτε τους συνεταίρους που έχετε στα γραφεία σας. Στα 3 από τα 8 έργα του Πάτρα – Πύργος, τη μεγαλύτερη έκπτωση έχει δώσει ο συνεταίρος του ανθρώπου που είναι δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Ο άνθρωπος που του έδωσε το πρώτο φιλί, μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ.

  2. Τηλεφωνήστε στους αγαπημένους σας καναλάρχες, για να σας ενημερώσουν για τις σχέσεις τους με τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

  3. Επιστρατεύστε όλους του πρώην υπουργούς σας, από τον κ. Σουφλιά μέχρι τον κ. Χατζηδάκη, για να ενημερωθείτε.

  4. Συνεργαστείτε πιο διακριτικά με τους κκ Κεγκέρογλου, Αμυρά, Φωτήλα και άλλα στελέχη της νέας «κεντροαριστεράς» γιατί καρφώνεστε.

  5. Συνεχίστε με το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών σας, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, να δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα, μέσω της πολιτικής και προσωπικής μας σπίλωσης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

Ό,τι και να κάνετε, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, θα γίνει.

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει λιγότερα 764.477.773 ευρώ.

Τα δημόσια έργα δεν θα δίνονται μόνο σε έξι εταιρείες και το τραπεζικό σύστημα, δε θα δίνει θαλασσοδάνεια, ή δάνεια χωρίς εγγυήσεις, στους λίγους εκλεκτούς σας.

ΥΓ: Καταλαβαίνουμε τον πανικό σας για τις αποκαλύψεις που κάνουμε δημόσια, αλλά όχι και … «τέσσερους» οδικούς άξονες βρε παιδιά στην επίσημη ανακοίνωση σας. Τσάμπα πάνε τα σεμινάρια του συνεταίρου;

Τι ισχυρίζεται η ΝΔ

Ειχε προηγηθεί ανακοίνωση απάντηση τη ΝΔ στον κ. Σπίρτζη και την εφημερίδα Αυγή, σχετικά με δημοσίευμα ότι από έχουν εξοικονομηθεί στα δημόσια έργα στους οδικούς άξονες, 765 εκ. ευρώ.

«Μόλις μια μέρα μετά την παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι λόγω κακής διαπραγμάτευσης με την τρόικα κόπηκε το ΕΚΑΣ, έρχεται ο γνωστός – και από το ΠΑΣΟΚ – κ. Σπίρτζης να μας πει για τη δική του διαπραγμάτευση με τους “εργολάβους” – κάποιος δε από αυτούς τυγχάνει πατέρας κουμπάρου του!

Με δημοσίευμά της η “Αυγή” αναφέρει ότι ο Υπουργός “απέδειξε” πως η Κυβέρνηση εξοικονόμησε 765.000.000 ευρώ από τη διαπραγμάτευση, που έκανε για τους τέσσερους μεγάλους οδικούς άξονες.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Σπίρτζης και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη μετοχική σύνθεση της οποίας συμμετέχει και offshore εταιρία, παρουσιάζουν παραποιημένη την αλήθεια.

Και αυτό γιατί η κατάτμηση μόνο του έργου Πατρών – Πύργου σε πολλούς αναδόχους – μέχρι στιγμής και τα τρία κομμάτια τα έχει πάρει ο πατέρας του κουμπάρου του κ. Σπίρτζη – και με εκπτώσεις πάνω από 50%, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους και σε παράταση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.

Καλούμε τον κ. Σπίρτζη – και φυσικά την “Αυγή” – να αφήσουν τα παραμύθια, καθώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά πλέον ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν εξοικονομεί χρήματα, αλλά επιβαρύνει τους πολίτες κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ακόμη περισσότερο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here