Σπίρτζης: Αγορά 500 νέων λεωφορείων μέσω ΕΣΠΑ και 800 προσλήψεις

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε αγορά 500 νέων λεωφορείων, μέσω ΕΣΠΑ αλλά και πρόσληψη 800 υπαλλήλων σε θέσεις οδηγών, τεχνικών και ελεγκτών, θα προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης το αργότερο έως τον Ιανουάριο θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο Μετρό και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι γίνεται ανασχεδιασμός, με στόχο να συνδεθούν οι γειτονιές της Αθήνας με όλα τα σημεία σταθερής συγκοινωνίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και παράλληλα προχωρά η έγκριση πρόσληψης 800 ατόμων για θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, από τα 2.367 λεωφορεία που υπήρχαν στην Αθήνα, τα 800 ήταν χαλασμένα. Μέσα στο 2016 καταφέραμε και μειώθηκε ο αριθμός τους στα 500» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αποδίδοντας τα αίτια του προβλήματος κυρίως στην κακή γραφειοκρατική διαγωνιστική διαδικασία που για να ολοκληρωθεί, όπως σημείωσε, έφθανε και στα 5 με 6 χρόνια.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για το πετρέλαιο κίνησης το κόστος του οποίου έφθανε στα 110 εκατ. ευρώ, ο οποίος ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016, τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει για τις μπαταρίες και τα ελαστικά των λεωφορείων.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 4 διώροφων λεωφορείων τα οποία είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και βρίσκονται έως σήμερα στις αποθήκες, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here