Σούπερ Τρίτη: Μάχη Κλίντον-Σάντερς, κυρίαρχος ο Τραμπ στους Ρεπουμπικάνους

Μικρό προβάδισμα τς Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς έβγαλε η Σούπερ Τρίτη, ε΄νω ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στους Ρεπουμπλικανούς κερδίζοντας τις περισσότερες Πολιτείες της «Σούπερ Τρίτης».

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα η Κλίντον κερδίζει σε Αλάσκα, Άρκανσο, Βανκούβερ, Μασαχουσέτη, Τενεσί, Τέξας και Τζόρτζια.

Ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει σε Κολοράντο, Μινεσότα, Οκλαχόμα και, φυσικά, το Βερμόντ.

Στους Ρεπουμπλικανούς ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τη νίκη σε τουλάχιστον οκτώ από τις έντεκα πολιτείες: Την Αλαμπάμα, το Άρκανσο, το Βανκούβερ, το Βερμόντ, τη Μασαχουσέτη, το Τενεσί και την Τζόρτζια. Στην τελευταία, την Αλάσκα, ο Τραμπ εμφανιζόταν επίσης να προπορεύεται στα πρώτα αποτελέσματα.

Η διαφορά του Τραμπ από τον δεύτερο υποψήφιο (δηλαδή σε όλες τις περιπτώσεις πλην της Μασαχουσέτης, τον Κρουζ) ξεπερνούσε στις περισσότερες κάλπες τις δέκα μονάδες. Η μικρότερη διαφορά ήταν μόνο στο Άρσκανσο, όπου επικράτησε μόνο για δύο μονάδες.

Ο Τεντ Κρουζ επικράτησε μόνο στο Τέξας, από όπου προέρχεται, και στην Οκλαχόμα. Ο Μάρκο Ρούμπιο από την πλευρά του κέρδισε μόνο στη Μινεσότα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε μόνο στη Μασαχουσέτη.

Οι Κρουζ και Ρούμπιο ήταν σε ισοδύναμα επίπεδα για την δεύτερη και την τρίτη μόνο στην Τζόρτζια, και οι δύο στο 24%. Εκεί, ο Τραμπ επικράτησε με 39%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here